LT | EN

nuova

2015-04-03 Namai, kurių pogarantinio remonto lėšos lieka nepanaudotos, – tokių darbų beveik nereikia

Share article

Skirkite didelį dėmesį kiekvienam vystomam projektui, būkite sąžiningi, turėkite tvirtas vertybinės nuostatos ir sėkmė ateis pati. Taip teigia AB „Nuova“, 2014 metais pelniusios ekspertų patvirtintą sertifikatą „Stipriausi Lietuvoje“, rinkodaros vadovė Liuda Znaidauskienė.

monių grupė „Nuova“ per ketvirtį amžiaus išvystė aibę nekilnojamo turto projektų – gyvenamųjų namų, kvartalų, viešbučių, poilsio namų, komercinių objektų.

Geriausia reklama – sąžiningas darbas

Apibūdindama įmonę, AB „Nuova“ rinkodaros vadovė Liuda Znaidauskienė akcentavo darbštumą, sąžiningumą ir stabilumą. Tik laikantis šių nuostatų, galima užsitarnauti visuomenės pasitikėjimą. „Rinkoje esame jau 25 metus ir mums labai svarbu mūsų darbų liekamoji vertė. Mes puoselėjame savo įmonės įvaizdį, todėl mums geriausia reklama yra pardavimai iš lūpų į lūpas. O tokį rezultatą galima pasiekti tik dirbant kokybiškai ir sąžiningai. Mes gerbiame ir vertiname savo verslo partnerius, todėl statant daugumą objektų dirbame su tais pačiais – jau patikrintais rangovais. Esame patikima ir stabili įmonė, kurioje net ir darbuotojų kaitos beveik nėra“, – teigė L. Znaidauskienė.

Pasak AB „Nuova“ rinkodaros vadovės, klientai ir statybininkai, žinantys įmonės būstų kokybę, dažnai atveda savo draugus, giminaičius, o neretai pradeda domėtis ir kitais įmonės vystomais projektais. „Santykiai vystosi toliau. Žmonės perka mūsų būstus ir kituose vystomuose objektuose. Taip nutiko jau ne su vienu Kaune esančio kvartalo „Smėliai“ gyventoju, kurie domisi antru būstu naujame objekte pajūryje – „Apartamentai kopose“, – sakė L. Znaidauskienė.

Svarbiausia – nesustoti vietoje

Kaip teigė L. Znaidauskienė, labai svarbu neužmigti ant laurų. Būtina nestovėti vietoje ir nuolat save tobulinti.

„Vystydami kvartalus, daug dėmesio skiriame paruošiamiesiems darbams – rinkos tyrimams, analizėms, projektavimui, infrastruktūriniams darbams. Dažnai dalyvaujame parodose, vykstančiose Lietuvoje ir užsienyje. Jose nuolat semiamės bei dalinamės žiniomis ir patirtimi apie naujausias statybų medžiagas ir technologijas. Taip pat glaudžiai bendradarbiaujame su mokslininkais ir inžinieriais, kurie suskaičiuoja, kaip racionaliai suplanuoti namą, kokio dydžio langus montuoti, į kurią pasaulio pusę orientuoti namą, kokius energetinius resursus įdiegti ir kitus niuansus“, – pasakojo L. Znaidauskienė.

Projektus vykdo nuosavomis lėšomis

Kaip minėjo L. Znaidauskienė, įmonė darbus atlieka be paskolų, o pogarantinio remonto darbus atlieka itin retai. „AB „Nuova“, planuodama projektą, visada numato tam tikrą biudžetą pogarantiniams darbams. Tačiau realiai šios lėšos lieka nepanaudotos – tokių darbų beveik nereikia, nes vykdoma itin griežta statybos darbų techninė priežiūra ir visi darbai atliekami laikantis visų kokybiškų statybų reikalavimų.

„Tokios politikos laikydamiesi taupome pogarantinių darbų sąskaita ir užsitikriname kokybiško vystytojo vardą. Tai įvertina visi mūsų projektų gyventojai“, – sako L. Znaidauskienė.

Kita generalinė taisyklė, kurios įmonė laikosi pasimokiusi iš NT krizės – visi projektai vystomi be paskolų, bendrovės lėšomis. Dažnai žmonės, pirkdami būstą, nesidomi vystytojo finansine situacija, tačiau tai labai svarbu. Finansiškai silpna įmonė nepajėgi užtikrinti atliekamų darbų kokybės ir vykdyti pogarantinius darbus. Deja, pastebi įmonės atstovė, dar labai daug vienadienių vystytojų, kurie greitai ir pigiai pastatę objektą tiesiog dingsta iš rinkos, o gyventojams palieka patiems taisyti broką ir spręsti visas problemas.

Siekia kaimynų bendravimo

AB „Nuova“ atstovė minėjo, kad įmonei labai svarbu, jog jų išvystytuose objektuose vyrautų puiki atmosfera tarp čia gyvenančių žmonių. „Nuolat stengiamės puoselėti gyventojų bendruomeniškumą: organizuojame bendras talkas, susitikimus. Dažnai lankome savo gyventojus, kartu sprendžiame iškilusias problemas. Kvartalas „Smėliai“ – vienintelis privatus Kauno kvartalas, turintis nuosavą treniruoklių aikštelę. Todėl šiemet planuojame pavasario šventę, į kurią pakviesime trenerį, gyventojams padėsiantį sudaryti individualias treniruočių programas. Tuo pačiu pakviesime ir neapsisprendžiančius pirkėjus pabendrauti su kvartalo „Smėliai“ gyventojais, nes jie objektyviausiai gali papasakoti apie projekto pranašumus ir trūkumus“, – sakė L. Znaidauskienė

Bendrovės rinkodaros vadovė džiaugiasi, kad šiuo metu Kaune vystomas kvartalas „Smėliai“ sėkmingai eina į pabaigą, baigiama jau trečiojo namo statyba. Šiuo metu baigiama dengti stogą, mūrijamos sienos tarp butų, tvarkoma aplinka. Taip pat planuojama mažoji architektūra, teritorijos apželdinimas. „Trečiajame name norime panaudoti statybines medžiagas, kurių pavyzdžius parsivežėme iš Miuncheno, didžiausios Europoje statybos parodos. Tiesiogiai bendraujame su tiekėjais, nes Lietuvoje, dėl aukštos kainos, tokių gaminių kol kas tiesiog nėra. Pirkdami medžiagas ne per tarpininkus, o tiesiogiai, sutaupome ir tuo pačiu į Lietuvą įvedame naują produktą“, – teigė L. Znaidauskienė.

„Apartamentai kopose“ – vos 50 metrų iki jūros

Kitas bendrovės vystomas projektas pajūryje „Apartamentai kopose“ ypatingas tuo, kad statant objektą, naudojamos medžiagos, pritaikytos pajūrio klimatinei zonai. Kaip pavyzdį L. Znaidauskienė pateikė langus, kurie bus su norvegišku profiliu, trijų stiklo paketų, su įleistomis tarpinėmis. Tokie langai yra atsparūs krituliams, apledėjimui, nepraleidžia vėjo. Tokių langų Lietuvoje daugiabučiuose namuose, kaip tvirtina įmonės atstovė, dar niekas nemontuoja.

Šiuo metu pasirašinėjamos sutartys su rangovais. Jau pradėta ruošti statybų aikštelė, dirba geodezijos specialistai, o po Velykų bus pradėtas pasiruošimas langų montavimo darbams. Šis kvartalas vystomas pirmoje pajūrio zonoje – vos 50 metrų iki jūros. Tokių vietų Lietuvoje beveik nėra, kad iš paplūdimio galėtum parbėgti į namus per kelias minutes.

„Akacijų vilose“ – išskirtinės kokybės butai

Minėtuose dviejuose projektuose klientams AB „Nuova“ siūlo apie 250 naujų butų. O šiuo metu aktyviai ruošiamasi pradėti vystyti dar vieną – tikrai išskirtinį projektą Kaune – „Akacijų vilos“. „Dabar dar dirbame su inžinieriais ir projektuotojais. Gerai atlikti namų darbai iš pradžių – tai pusė darbo sėkmingai vystant projektą. Bus statomi du namai su išskirtinės kokybės butais. Ambicingų planų turime dar ne vieną, tačiau kiekvienam reikia laiko subręsti, kad išaugtų į kokybišką ir patrauklų objektą“, – sakė AB „Nuova“ rinkodaros vadovė Liuda Znaidauskienė.
Šiuo metu, pagal klientų pageidavimus, įmonė įrenginėja paskutinius namus visiškai baigtame 75 namų kvartale pajūryje „Birutės parkas“. Taip pat ruošiamasi rinkai pristatyti naują požiūrį į užmiesčio namų kvartalą, kurį AB „Nuova“ planuoja išvystyti Pakaunėje.

Other news

Rented premises in the Old Town of Kaunas.

We present exclusive 330 sq. m premises located in the Old Town of Kaunas, at Vilniaus St. 56. Previously, a popular nightclub operated in this location, so the premises are perfectly suited for events or entertainment businesses

READ »
AB "Nuova" / Ownership management