LT | EN

nuova

2016-01-29 Į ką atkreipti dėmesį, kad gimus vaikui nereikėtų keisti buto?

Share article

Svajonių būsto paieškos – itin daug pastangų reikalaujantis procesas. O ieškant būsto su vaikais, ar planuojant šeimą netolimoje ateityje, svarbu atsirinkti būsto bei kvartalo savybes, kurios svarbios, auginant vaikus. Gyvenamojo kvartalo „Smėliai“ pardavimų vadybininkė Edita Matulevičienė atskleidžia 10 dalykų, kuriuos derėtų įvertinti, norint įsigyti mažyliams draugišką būstą.

GOPR2790

 

 

1) Saugi kaimynystė. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar dominantis kvartalas turi saugios kaimynystės statusą. Šis statusas įpareigoja kaimynus bendradarbiauti ir aplinkoje pastebėjus bet kokį įtartiną elgesį, pranešti policijai. Tokioje bendruomenėje augantys vaikai ne tik jaučiasi saugiai, bet ir ugdosi pilietiškumą.

2) Domofonai/videofonai. Nepakeičiama apsaugos priemonė namuose vieniems liekantiems vaikams. Domofonas ar videofonas išmoko į laiptinę ir namus neįleisti prašalaičių, užtikrina saugumą bei diegia atsakomybės jausmą.

3) Saugūs langai.
Renkantis būstą su mažamečiais, reiktų įvertinti langų ir balkonų prieigų saugumą. Tinkamiausia apsauga – prancūziški balkonai. Tai permatomi stiklai, įmontuoti langų rėmuose ir dengiantys trečdalį lango, iš lauko pusės. Jie užtikrina mažylių saugumą palikus atdarus langus, ir, tuo pačiu, neužstoja vaizdo.

4) Žaidimų aikštelė.
Kokia vaikystė be čiuožyklos ar smėlio dėžės? Vaikams draugiškas kvartalas privalo turėti vietą žaidimams. Nuosava žaidimų aikštelė, matoma per langą, aptverta nuo gatvės ir aplinkinių kiemų – nerūpestinga vaikystė mažiesiems ir ramybė tėvams.

5) Atskira vaiko erdvė.
Atžalų asmenybių formavimuisi yra būtina asmeninė erdvė. Reiktų nepamiršti, kad vaiko kambarys turėtų būti praktiško dydžio, skatinantis savarankišką tvarkymąsi bei suteikiantis laisvę saviraiškai.

6) Artima parduotuvė. Šalia namų įsikūrusi parduotuvė gali ne tik ugdyti vaikų savarankiškumą, asistuojant tėvams, bet ir diegti pirmuosius tvarkymosi su asmeniniais finansais pagrindus.

7) Viešasis transportas. Net savo vaikus vežiojantiems tėvams reikėtų įvertinti viešojo transporto galimybes greta būsto. Patogus susisiekimas su miesto centru bei šalia namų esantis viešojo transporto sustojimas yra išsigelbėjimas netikėtose situacijose ir būtinybė vaikams paaugus.

8) Sveikatos įstaigos.
Auginant mažylius, apsilankymai gydymo įstaigose yra pakankamai dažni. Paprasčiausi profilaktiniai vizitai ar skiepai gali tapti varginančia ir daug vaikų energijos reikalaujančia veikla. Netoli namų įsikūrusios, lengvai pasiekiamos ir visada pašonėje esančios sveikatos įstaigos gali sutaupyti daug laiko tėvams bei sumažinti stresą vaikams.

9) Mokymosi įstaigos.
Netoliese namų esantys darželiai ir mokyklos nevargins tėvų vežiojant vaikus į pamokas ar būrelius bei leis mažiesiems ilgiau pamiegoti rytais.

10) Gyvas bendravimas. Niekas nepakeis autentiško vaikų bendravimo ir šėliojimo su kiemo draugais. Todėl renkantis būstą svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar kvartalas yra draugiškas ir ar jame yra kitų panašaus amžiaus vaikų. Gyvas bendravimas – svarbiausia sąlyga pilnavertės asmenybės vystymuisi. Todėl renkantis namus, pasirūpinkite, kad prioritetu taptų vieta, užtikrinanti saugią ir laimingą vaikystę.

Other news

Rented premises in the Old Town of Kaunas.

We present exclusive 330 sq. m premises located in the Old Town of Kaunas, at Vilniaus St. 56. Previously, a popular nightclub operated in this location, so the premises are perfectly suited for events or entertainment businesses

READ »
AB "Nuova" / Ownership management