LT | EN

nuova

2016-05-13 Tarptautinę šeimos dieną – psichologo E. Aceti seminaras

Share article

Gegužės 15 d. į Kauną atvyksta psichologas Ezio Aceti. Nemokamame seminare „Ne per vėlu augti kartu: vaikas šeimoje ir pokyčių visuomenėje“, italų psichologas lauks visų besidominčių globojimo ir įvaikinimo tema. Tarptautinę šeimos dieną vyksiantis renginys prasidės 11 val. Kauno archivyskupijos konferencijų salėje (Papilio g. 5).

family_sunset1

Gegužės 14 d. E. Aceti savo žiniomis dalinsis su sostinės gyventojais. Nuo 10 val. „Domus Maria“ viešbutyje (Aušros vartų g. 12) psichologas ves paskaitas „Valstybės institucijų, bažnyčios ir bendruomenės pagalba įtėvių ar globėjų šeimai“ bei „Kaip paruošti vaiką perkėlimui iš šeimos į globėjų ar įtėvių šeimą?“.

Dviejų dienų seminarą organizuoja praktikai, kurie globos ir įvaikinimo problemas pažįsta iš vidaus: globėjų ir įtėvių asociacija „Augame meilėje“,  Palaimintojo arkivyskupo J. Matulaičio  namai, VšĮ „Darnūs namai“, Vilniaus arkivyskupijos Caritas bei asociacija „Akcija už naujas šeimas“ (AFN – Azione per Famiglie Nuove Onlus). Organizacijos, dirbančios su įvaikintus, globojamus, neįgalius ar problematiškus vaikus auginančiomis šeimomis, į seminarą kviečia ir vaiko teisių apsaugos specialistus, psichologus, socialinius pedagogus bei socialinius darbuotojus, dirbančius su vaikais ir šeimomis.

„Susiduriant su vaikais iš globos namų teorija ir praktika labai skiriasi. Džiaugiamės, kad į Kauną atvyksta Ezio Aceti, sujungiantis šiuos abu aspektus ir skleidžiantis novatorišką požiūrį į globotinių problemas“, – teigė asociacijos „Augame meilėje“ vadovė Sonata Stankevičienė, savo šeimoje auginanti šešis vaikus, iš kurių vienas atkeliavęs iš kūdikių namų.

Daugiau nei 15 knygų išleidęs E. Aceti seminaro metu ves dvi paskaitas – „Paauglystė: kaip gyventi su paaugliu ir kaip jį ugdyti? Kokie globojamo ar įvaikinto paauglio išskirtinumai?“ bei „Kai vaikas vagia ir meluoja“. Po paskaitų, virš 30 metų akademinio ir praktinio darbo patirtį turintis vyras atsakys į visus dalyvių pateiktus klausimus.

„Labai smagu, kad šiam edukaciniam ir socialiniam įvykiui neabejingi ir Lietuvos verslininkai. Organizaciniame procese labai pagelbėjo renginio mecenatas – „Nuova“ įmonių grupė. Gausiai „Nuovos“ vadovų šeimai prieš keletą metų pasipildžius mergaite iš globos namų, įmonių grupė dar jautriau reaguoja į globotinių ir visuomenės santykį bei remia su tuo susijusias iniciatyvas.“ – sakė asociacijos „Augame meilėje“ narė Aistė Viplentienė.

Seminarą „Ne per vėlu augti kartu: vaikas šeimoje ir pokyčių visuomenėje“ išklausę dalyviai gaus kvalifikaciją keliančius Vytauto Didžiojo universiteto pažymėjimus, kurie akredituoti ir pripažįstami visoje Europos Sąjungoje.

žr

 

Other news

Rented premises in the Old Town of Kaunas.

We present exclusive 330 sq. m premises located in the Old Town of Kaunas, at Vilniaus St. 56. Previously, a popular nightclub operated in this location, so the premises are perfectly suited for events or entertainment businesses

READ »
AB "Nuova" / Ownership management