LT | EN

nuova

2015-08-27 Viešbučio kieme įamžinta juosta apie klimato atšilimą

Share article

Įmonių grupės „Nuova“ teritorija atgis kino ekrane. Įmonei „Nuova Invest“ priklausančio „Centre Hotel“ vidiniame kieme ką tik baigtas filmuoti trumpametražis filmas „Viskas yra gamta“. Gerdos Krutajos režisuojama juosta apie žmogaus ir gamtos santykį ekranus pasieks kitais metais.

Baseinas prisikėlė antram gyvenimui

Juostos apie klimato atšilimą pasiruošimas filmavimui prasidėjo rugpjūčio 18 d. „Nuova Invest“ teritorijoje buvo vykdomi pagrindiniai filmavimo darbai. Studijų „Kinema“ ir „Sviestas“ prodiusuojama trumpametražė juosta filmuota daugiau nei savaitę.

Rugpjūčio 26 d. filmavimas pasiekė kulminaciją – urbanistiniame kieme įkurtas paplūdimys. Atgijo 2,5 m gylio baseinas, į jį įkeldinta jachta. Masinės maudynių scenos metu filmavosi ne tik būrys kauniečių, bet ir legendiniai aktoriai Gražina Baikštytė ir Vytautas Anužis.

„Smagu, kad Kaunas yra atviras jauniesiems menininkams ir kino industrijai. Šio filmo komandą subūrė idėja – jį kuriame nuo kitų projektų laisvu laiku, todėl gyvename labai bohemišką gyvenimą“, – teigė vykdančioji prodiuserė Aldona Majakovaitė ir pasitarė, kad trijų autorių parašytas scenarijus buvo įkvėptas legendinės Kauno radijo gamyklos.

Sudomino ir užsieniečius

Dabar buvusios gamyklos pašonėje įsikūręs viešbutis „Centre Hotel“, priklausantis įmonių grupei „Nuova“. Filmavimo darbai patraukė ir viešbutyje apsistojusių svečių dėmesį.

„Vidiniame viešbučio kieme vykęs filmavimas ypač sudomino svečius iš užsienio. Iš kavinės atsiveria puikus vaizdas į kiemą, todėl tai pavertė pusryčius savotiška atrakcija. Keletas svečių net panoro sudalyvauti masinės scenos filmavime“, – sakė „Centre Hotel“ direktorė Gintarė Vizgaitytė.

„Centre Hotel“ pasižymi ypač unikaliu vidiniu kiemu. Buvusios Kauno radijo gamyklos teritorija puoselėja autentišką aplinką, kurios akį patraukia vis daugiau architektų, menininkų ir netradicinių erdvių mėgėjų.

Other news

Rented premises in the Old Town of Kaunas.

We present exclusive 330 sq. m premises located in the Old Town of Kaunas, at Vilniaus St. 56. Previously, a popular nightclub operated in this location, so the premises are perfectly suited for events or entertainment businesses

READ »
AB "Nuova" / Ownership management