LT | EN

nuova

2015-12-29 Kalėdų proga Kauno danguje skrajojo žirgeliai

Share article

Kūčių ir Kalėdų vakarais kauniečiai, pakėlę akis į senamiesčio nakties dangų, galėjo gėrėtis neįprastu meniniu reginiu. Danguje šalia Mėnulio pilnaties buvo galima stebėti įvairiomis spalvomis žėrintį „žirgelių” ornamentą. Daugeliui mačiusiųjų tai sukėlė nuoširdžią nuostabą ir pasigėrėjimą. Ši šviesų aitvaro instaliacija danguje – tai T. Surkio kalėdinė dovana gimtajam miestui. Šią menininko idėją parėmė ir VšĮ Tautos namai, projekto partneriai UAB Gitoma bei ilgalaikis partneris, įmonių grupė Nuova.

Žirgelių ornamentas, anot dailėtyrininko, etnosemiotiko Vytauto Tumėno, neša skalsą, sėkmę, teikia apsaugą. Tai lakiojančiųjų dangumi dvyniškų žirgų, panašių į angelus, simbolis. Jis nuo seno išreiškia žmogaus siekį prisišaukti dangiškojo pasaulio dėmesį, globą ir malonę.

Tadas Surkys, plėtodamas V. Tumėno pasiūlytą instaliacijos koncepciją, drauge su aitvarų meistru Donatu Dumskiu ir savanorių komanda sukonstravo iš LED lempučių milžinišką (5x 6 metrų) švytinčio ornamento aitvarą. Šio ypatingo 30 kvadratinių metrų dydžio aitvaro lempučių bendra galia – 300 W, tad į dangų jis turėjo pakelti dar ir pusantro kilogramo ličio akumuliatorių.

Nuostabaus Kalėdinio reginio kūrėjai perspėja kauniečius – stebėkite Kauno senamiesčio dangų. Mat yra numatę žirgelių skrydį pakartoti taip pat ir Naujųjų metų išvakarėse.

G. Aleksandravičiūtės nuotr.

alkas

Other news

Rented premises in the Old Town of Kaunas.

We present exclusive 330 sq. m premises located in the Old Town of Kaunas, at Vilniaus St. 56. Previously, a popular nightclub operated in this location, so the premises are perfectly suited for events or entertainment businesses

READ »
AB "Nuova" / Ownership management