LT | EN

nuova

2016-12-01 Pagynės vaikų globos namuose „Nuova" inicijavo edukacinę popietę

Share article

Paskutinę š.m. rudens dieną „Nuova“ įmonių grupės kolektyvas apsilankė Pagynės vaikų globos namuose. „Nuovos“ inicijuotos edukacinės popietės metu vaikų namų auklėtiniai buvo pakviesti į kūrybines dirbtuves. Kartu su fondu „Frida“, per kūrybą, mažieji diskutavo apie pagarbą šeimoje.

Pasak „Nuova“ marketingo vadybininkės Gabrielės Palubeckytės, itin svarbu, kad vaikai, augę problematiškose šeimose, suvoktų kas yra pagarba artimui. „Smurtas šeimoje yra opi mūsų šalies problema. Požiūris į jį formuojasi ankstyvoje vaikystėje, stebint artimiausią aplinką. Vaikams, užaugusiems asocialiose šeimose, susiformuoja iškreiptas suvokimas, kuris juos lydi visą gyvenimą. Tokį pasaulio supratimą galima pakeisti tik su vaikais sistemingai dirbant specialistams, o taip pat diskusijų, sąmoningų žaidimų metu. Šia edukacine popiete norime paskatinti vaikus mąstyti, svajoti ir planuoti gyventi kitaip, nei gyveno jų tėvai“.

Po kūrybinių dirbtuvių dalyviai vaišinosi tortu, o „Nuova“ įmonių grupės vadovai vaikams dalino dovanas. Ketvirtus metus „Nuova“ įmonių grupės remiamuose vaikų globos namuose yra užsimezgusi ne viena draugystė. Dažnai su vaikais susitinkantys įmonių grupės vadovai kiekvienam auklėtiniui dovanas parinko asmeniškai. Tradiciškai buvo įteikta ir bendra dovana – vasaros stovykla 2017-aisiais metais.

„Labai džiaugiamės, kad „Nuovos“ dėka vaikai ir vėl turės galimybę pamatyti jūrą“,- sakė Pagynės vaikų globos namų direktorė Virginija Nutautienė.

„Nuovos“ inicijuota popietė yra antrus metus vykstančio „Baltojo kaspino“ festivalio dalis. Festivalio metu yra siekiama didinti visuomenės sąmoningumą kalbant apie moterų ir nevyriausybinių organizacijų patirtis, bandant įveikti tiek asmeninius, tiek institucinius sunkumus kovoje prieš smurtą, o asmenys, susidūrę su smurtu, bus paskatinti kreiptis pagalbos. Smurto artimoje aplinkoje problema sudėtinga, o kalbėtis nedrąsu, tad „Baltojo kaspino“ festivalio metu dialogas kuriamas ne tik formaliose diskusijose, bet ir pasitelkiant kūrybiškumą, performatyvumą bei vizualumą.

IMG_0335

IMG_0318
IMG_0303

Daugiau nuotraukų – „Facebook” paskyroje.

Other news

Rented premises in the Old Town of Kaunas.

We present exclusive 330 sq. m premises located in the Old Town of Kaunas, at Vilniaus St. 56. Previously, a popular nightclub operated in this location, so the premises are perfectly suited for events or entertainment businesses

READ »
AB "Nuova" / Ownership management