LT | EN

nuova

„NUOVA" įžiebs LR Istorinės Prezidentūros sodelį gruodžio 1 d., 17 val.

Dalintis straipsniu

„NUOVA” jau ketvirtus metus iš eilės Kalėdiniu laikotarpiu apšvies kaimynystėje įsikūrusį Istorinės LR Prezidentūros sodelį ir pristatys Kauno senamiesčio draugijos organizuojamą įžiebimo renginį. Įmonės kolektyvas savanoriauja kuriant Kauno senamiesčio draugijos organizuojamą šventę visam miestui. Nuova įmonių grupės vyrai sodelio medžius apsuko net 5 000 metrų lempučių girliandų.

Prie Istorinės Prezidentūros sodelio puošimo šiemet taip pat prisidėjo visas būrys Kaunui neabejingų žmonių:

lempučių girliandų prijungimu rūpinosi Sauliaus Juršės individuali įmonė;

baltas medžių puošmenas gamino Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyrius ir Karaliaus Mindaugo profesionio mokymo centras;

patarimais talkino garsi Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė.

Kauno senamiesčio draugijos organizuojamas Istorinės Prezidentūros Sodelio įžiebimo renginys simboliniu pavadinimu „Atsiminimų sodas” pradės Kauno Kalėdinių renginių maratoną. Renginio kulminacija bus stulbinantis „Ugnies Teatro” pasirodymas, po kurio bus pakankamai laiko pėsčiomis spėti į pagrindinės Kauno eglutės įžiebimą.

Įžiebimo renginį „ATSIMINIMŲ SODAS” Kaunui dovanoja NUOVA įmonių grupė, kartu su Kauno senamiesčio draugija, Istorine LR Prezidentūra Kaune Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centru bei Lietuvos samariečių bendrijos kauno skyriumi.

 

EventuiPakoreguot

 

Sodelio įžiebimo renginys pradės kilnaus tikslo vienijamų renginių ciklą. Kauno senamiesčio draugija nori atkreipti dėmesį į šalia požeminės perėjos esančią Kauno Švenčiausio Sakramento bažnyčią, į kurią, pagal susitarimą Kauno arkivyskupijoje, planuojama įsileisti ne tik tikinčiuosius, bet ir pasauliečius – meno bei kultūros atstovus. Svajojama bažnyčiai priklausančiame komplekse rengti parodas, koncertus, meno instaliacijas. Šią gražią idėją LR Istorinės Prezidentūros Sodelio įžiebimo renginio metu pristatys kunigas Gytis Petras Stumbras.

Nuobodžiauti neleis daugeliui kauniečių puikiai pažįstamas renginio vedėjas Edvinas Vadoklis, meninio kūrybinio ugdymo studija „Ritė Bitė“, mistišką atsiminimų prigimtį atskleis „Mimų teatras“, o finaliniu akcentu taps „Ugnies teatro“ pasirodymas. Renginio trukmė – 40 minučių.

Kalėdiniam laikotarpiui LR Prezidentūros sodelyje sukurtas „Atsiminimų sodas“ taps ir visiems kauniečiams atvira miesto puošimo erdve. Visi norintys galės kurti puošmenas ir kabinti jas specialiai tam skirtoje vietoje. Renginio šeimininkė LR Istorinė Prezidentūra svetingai atvers savo sodelio vartus, kad kiekvienas kaunietis galėtų ne tik gėrėtis, bet ir tapti Kalėdinio grožio kūrėju.

Spėlioti, kaip pasigaminti puošmenas taip pat neteks: mokiniai, padedami Kauno senamiesčio draugijos, nufilmavo gamybos procesą, tad greitai visi smalsuoliai sužinos, kaip pasigaminti atsiminimų burbulus (video rasite čia). Tada reikės į juos sudėti savo atsiminimus ir pakabinti Istorinės Prezidentūros sodelyje.

„Atsiminimų sodas“ veiks iki pat Trijų Karalių. Vakarais pasigėrėti šventine erdve ar atnešti ir pakabinti savo atsiminimų burbulą bus galima kasdien iki 22 valandos. Po Trijų Karalių kauniečių puošmenų laukia dvejopas likimas: jeigu jūsų atsiminimai blogi – sudeginsime juos kartu su More, jeigu geri – paleisime į dangų! Juk, kaip sakė vokiečių rašytojas Johannas Paulas Friedrichas Richteris, „Atsiminimai – tai vienintelis rojus, iš kurio negalime būti išvaryti.“

Kitos naujienos

AB „Nuova“ / Nuosavybės valdymas