LT | EN

nuova

2015-08-17 Nuomos verslas. Palankiausias metas investicijai?

Dalintis straipsniu

Pingant nekilnojamajam turtui ir brangstant nuomos kainoms, atsiranda vis daugiau žmonių, investuojančių į būstus. Tiesa, naujus butus nuomojantys žmonės ne tik padengia investicijos kaštus, bet ir užsidirba.

Nuomos kainos trauktis neketina

Prieš prasidedant naujiems mokslo metams, Kaune būsto nuomos kaina pakilo 4 procentais. Nekilnojamojo turto specialistai nuo kitų metų pradžios žada dar vieną kainų šuolį. Patys populiariausi tarp nuomininkų – dviejų arba trijų kambarių butai. Tokių būstų nuomos kaina prasideda nuo 350 eurų per mėnesį, priklausomai nuo jo padėties.

Mažėjančios nekilnojamojo turto kainos pritraukia vis daugiau žmonių, plėtojančių nuomos verslą. Įsigijus naują būstą su paskola, ir jį išnuomojus, galima ne tik padengti mėnesinę sumą, bet ir užsidirbti.

Be paskolos nauji butai atsiperka apytikriai per 6–7 metus. Tokį būstą ypač palanku išnuomoti keliose pakopose studijuoti planuojantiems studentams. „Toks verslo planas puikiai tinka žmonėms, kurie nori pasinaudoti palankia proga įsigyti būstą, bet gyventi jame artimiausiu metu neketina“, – sakė AB „Nuova“ pardavimų vadybininkas Pranas Sindaravičius

Ką prisiminti prieš nuomojant

Nuomojant butą reikia atkreipti dėmesį į kelis dalykus. Pirmiausia, nustatant nuomos kaina būtina atsižvelgti į išlaidas mokesčiams. Kuo pigesni buto mokesčiai ir kuo naujesnis butas, tuo didesne nuomos kainą galima nustatyti.

Taip pat, labai svarbi būsto lokacija ir susisiekimas. Patys brangiausi yra butai, iš kurių lengvai galima pasiekti centrą, ligonines, mokyklas, darželius bei universitetus. Vietos, pasiekiamos naktiniais troleibusais yra labai populiarios studentų tarpe, taip pat kaip ir greitkeliai, bei išvažiavimai iš miesto.

„Be abejonės, itin svarbu pasidomėti nusikalstamumu išnuomojamame rajone, ir sąžiningai pateikti statistiką potencialiems nuomininkams“, – teigė P. Sindaravičius. Saugiuose ar prestižiniuose rajonuose esantys namai, pasižymintys ramia kaimynyste yra vieni brangiausių ir sulaukia dėmesio iš įvairaus amžiaus bei gyvenimo būdo žmonių.

Kitos naujienos

AB „Nuova“ / Nuosavybės valdymas